BEZA VITAMIN C DAN NUTRIFERON

Assalammualaikum dan hi semua!

Dalam diam ada yang mengkaji rupanya apa beza Vitamin C dan Nutriferon. Bagus! Sekurang-kurangnya anda buat kajian dan tidak terus menerima apa yang dicadangkan kepada anda.

Rupanya ramai yang konfius fungsi Vitamin C dan Nutriferon.

Vitamin C Shaklee

  • Vitamin C Shaklee dinamakan Sustained Release kerana berupaya untuk bertahan selama 5 jam dalam badan dengan melepaskan 100 mg setiap sejam.
  • 1 biji=500 mg= tahan 5 jam.

Nutriferon Shaklee

  • Nutriferon adalah sejenis serbuk yang dihasilkan dari 4 bahan semulajadi yang hebat seperti biji labu, bunga safflower, biji plantago dan bunga japanese honeysuckle, yang secara tradisinya digunakan untuk mengekalkan kesihatan umum dan menguatkan badan. . 
  • Ia berfungsi untuk mengaktifkan interferon didalam tubuh untuk menguatkan fungsi sistem imun.


Soalan :
1. Kalau dah makan Vitamin C Shaklee, perlu ambil Nutriferon lagi ke?
2. Kalau ambil Nutriferon, Vitamin C tak perlu ambil dah ke? Sebab dah cukup power Nutriferon kan.


Okay cam ni ya….

Dalam sistem imuniti kita, ada sel-sel darah putih. Mereka ni ibarat askar. Bila kita makan Vitamin C, ibarat kita beri makan pada askar-askar itu. Sebab Vitamin C ni sejenis nutrient yang larut dalam air. Maka kita perlu ambil secara harian as regular basis. Setiap hari memang patut ambillah maksudnya tu.

Bila badan kita cukup dengan Vitamin C yang diperlukan, askar-askar itu akan jadi sado-sado belaka. Kuat 💪🏻 gagah berani, lautan api sanggup diredahi.

Jadi kenapa kita perlu ambil Nutriferon lagi?

Dalam kem askar, setiap batalion tu ada komader. Betul kan? Haaa sama lah dengan sistem imuniti. Komander tak pegang senapang pergi bunuh musuh. Tapi komander yang kena alert, kena berjaga-jaga dan jadi penggera pada anak-anak buahnya iaitu askar-askar tadilah.

Sel imuniti adalah askar
Interferon adalah komander


Ada askar yang sado-sado semua. Tapi kalau tak ada komander, siapa nak gerakkan batalion askar tu bila kena berperang? Musuh dah masuk, komander tak tiup wisel bagi arahan. Tak bagi signal untuk askar-askar bertindak. Kan nayeee tu? Silap-silap habis semua askar kena kepung 😅

Bila kita ambil Nutriferon, bahan-bahan semulajadi dalam Nutriferon akan membantu badan kita menghasilkan interferon. Cukup interferon, cukuplah komander untuk menjaga setiap batalion askar di setiap kem. Haaa gitu….

Jadi sekarang boleh faham kan tugas-tugas rasmi Vitamin C dan Nutriferon.

Di sini saya share kenapa anda perlu mengambil Nutriferon berbanding jenama-jenama lain yang ada di pasaran. Perbandingan terhadap 6 kategori tetapi tetap Nutriferon yang terunggul.

Hubungi saya untuk dapatkan harga menarik bagi kedua-dua Vitamin ini. Anda tak rugi mengamalkan Vitamin C dan Nutriferon dalam masa yang sama.

Kak Tun
01137007328

#jomshaklee
#sayamakansayajual
#tingkatkanimunisasibadan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *