Set Kecantikan Shaklee – Wajib Tahu 8 Penjagaan Luaran dan Dalaman Untuk Naikkan Seri Wajah

 

As Salam dan Selamat sejahtera kepada pembaca blog Kak Tun. Posting kali ni Kak Tun nak share pasal Set Kecantikan Shaklee untuk penjagaan Luaran dan Dalaman.

Ramai wanita dah maklum memiliki kulit yang bersih, cerah bebas daripada jerawat dan jeragat adalah idaman semua wanita, ditambah pula dengan kulit yang putih gebu pasti akan menambah keyakinan diri setiap orang. Persoalannya bagaimana nak bebas jerawat? nak bebas jeragat? Bagaimana nak pilih Set Kecantikan yang betul. 


Kak Tun sendiri pernah mengalami masalah jerawat teruk dan breakout akibat menggunakan produk merkuri. Sedih betul bila tengok kulit berjerawat dan kusam.

Bila dah muka breakout, menghilangkan keyakinan diri dan selalu buat kita risau. Whoaaa… memang rasa tertekan ooooo.

Perasaan tertekan ni boleh membawa kepada kitaran hormon yang tidak baik sekaligus menyebabkan pertumbuhan jerawat yang lebih aktif.

Terdapat juga beberapa faktor lain yang menjadi penyebab terjadinya jerawat :

 

1. Perubahan hormon
2. Tekanan (Stress)
3. Pemakanan
4. Toksin
5. Faktor genetik
6. Allergic atau alahan
7. Perubahan biologi
8. Persekitaran dan pencemaran
9. Jangkitan pada kulit
10. Faktor cuaca


Sudah pasti sebagai seorang wanita yang memiliki kulit yang bebas dari jerawat, gebu, lembap dan halus menjadi impian kita semua. Mendapat pujian dari yang tersayang tentang penampilan kita sudah pasti membuatkan hidup menjadi lebih bermakna.

Pernah tak korang cuba produk set kecantikan untuk dapatkan kesan kulit wajah yang lebih cantik?

“Ya, saya pernah cuba set kecantikan tanpa ilmu.”
Ya, saya pernah beli set kecantikan ikut formula sendiri.”
“Ya, saya pernah cuba set kecantikan ikut produk yang kawan-kawan pakai.”
Ya, saya pernah beli set kecantikan sebab iklankan model yang memukau”


Apa yang kita tahu basic set kecantikan ialah CLEANSER, TONER dan LOTION. Kalau beli 3 item ni kita rasa dah complete sangat dah. Nampak saja iklan skincare, kita nak cuba. Tapi hasilnya tidak seperti yang diharapkan. Ada produk yang mengandungi bahan kimia terlarang tetapi disebabkan model tu cantik dan pandai promote, kita dah tak ambil peduli. 

Oh no! Kita ni semua dianugerahkan dengan jenis kulit muka yang tak sama antara satu sama lain. So, tak mungkin apa yang kawan pakai tu serasi dengan kita. 

Bila muka dah tepek dengan make up, korang kena luangkan lebih masa untuk cuci balik makeup yang disapu pada muka. Langkah ini sangat penting untuk mengelakkan bakteria mudah membiak di kawasan yang tidak dibersihkan dengan betul.

Set Kecantikan Shaklee Kak Tun

Sejak amalkan Set Kecantikan Shaklee, Kak Tun dah berkeyakinan depan kamera

Untuk itu Kak Tun mencadangkan beberapa produk Set Kecantikan Shaklee yang amat mudah diamalkan dan boleh digunakan selama berbulan-bulan. Set Kecantikan Kak Tun dah masuk umur setahun dan masih bertahan lagi. Jimat giler!

Ready untuk kulit makin berseri dan bertambah cantik dan menawan, serta memberikan lebih penjimatan kepada wang anda?

Siapa memerlukan Set Kecantikan Shaklee

Set Kecantikan Shaklee diperlukan oleh mereka yang mempunyai masalah berikut :

  • Berjerawat dan berjeragat/pigmentasi
  • Kesan Parut
  • Kulit Berminyak
  • Tona Kulit tidak Sekata
  • Kulit Kering
  • Kedutan Halus
  • Kulit Sensitif

8 Cadangan Produk Set Kecantikan Shaklee

 


1. Penjagaan Luaran Set Kecantikan ShakleeSet YOUTH Skincare

Dibangunkan secara klinikal oleh pakarpakar kulit bertaraf antarabangsa, Indeks Usia Kulit mengukur kehadiran tanda-tanda utama penuaan dengan data klinikal yang berasaskan fakta.

  • • KEDUTAN KULIT 
  • • SAIZ PORI 
  • • TONA KULIT
  • • KEANJALAN
  • • TEKSTUR KULIT
  • • HIPERPIGMENTASI
  • • SERI KULIT
  • • KEKENDURAN

Boleh baca info yang lebih detail mengenai YOUTH SKINCARE  untuk penjagaan luaran dan boleh rujuk TESTIMONI YOUTH SKINCARE di sini

 


2. Penjagaan Dalaman Set Kecantikan Shaklee
Vitamin E 

Vitamin E adalah antioksidan dan ia penting untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Vitamin E juga membantu mengekalkan sistem imun yang kuat di mana kajian menunjukkan bahawa Vitamin E meningkatkan fungsi imun dikalangan orang-orang tua.

  • Meremajakan dan mengembalikan kesegaran kulit
  • Pelindungan dari Sinaran UV disebabkan oleh aktiviti kita di luar.Bahaya sinaran UV boleh menyebabkan kanser kulit.
  • Memberikan kelembapan pada kulit
  • Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit
  • mengurangkan kedutan dan garis halus
  • Awet muda
  • Mengecutkan jerawat dengan cepat dan semula jadi
  • Mempercepatkan proses pemulihan kulit, bagus untuk mereka yang mepunyai kulit kering

3. Penjagaan Dalaman Set Kecantikan ShakleeVitamin C

Vitamin C semula jadi untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita.

  • Melindungi kulit dan badan dari kesan pencemaran udara kerana mempunyai antioksidan yang tinggi.
  • Mengekalkan keanjalan dan juga kelembutan kulit
  • Melambatkan kesan penuaan terutama di bahagian wajah
  • Mengurangkan jerawat dan memperbaiki kesan parut disebabkan jerawat.
  • Merangsang pembentukkan kolagen
  • Membantu mencerahkan kulit
  • menegangkan kulit
  • Tona kulit lebih sekata
  • Liang pori muka semakin kecil
  • Menghilangkan kedutan
  • Merawat kulit kasar dan kering

 

4. Penjagaan Dalaman Set Kecantikan Shaklee B Complex

Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.

  • Membantu mereka yang sering stress supaya sentiasa berasa tenang.
  • B5 menjadikan kulit bertambah sihat dan mengurangkan kesan penuaan
  • Mencantikkan kulit,kuku dan juga rambut.
  • Melembabkan kulit
  • Menaikkan seri wajah ( Glowing )
  • mencegah jerawat

 

5. Penjagaan Dalaman Set Kecantikan ShakleeCollagen Plus Powder

Diformulasi dengan Kolagen Sisik Ikan Laut (Ikan Merah) dan ditambah dengan Vitamin C dan Vitamin B untuk menyokong kulit yang lebih tegang, untuk tampil lebih muda dan kekal jelita

  • Melembabkan kulit
  • Menaikkan seri wajah ( Glowing )
  • Menegangkan kulit
  • Kulit menjadi lebih anjal dan gebu
  • Menghasilkan kolagen
  • Menjadikan rambut lebih kuat, lebat dan bersinar 

 

 

6. Penjagaan Dalaman Set Kecantikan ShakleeVivix

Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

  • Memperbaharui sel-sel 
  • Menjadikan kulit awet muda dan meremajakan kulit
  • Kandungan Resveratrol dalam Vivix Shaklee mencerahkan kulit dan membuat kulit menjadi glowing tanpa perlu makeup
  • Wajah lebih berseri dan tidak pucat
  • Kandungan Antioksidan yang tinggi
  • Melindungi kulit dari kerosakan UV
  • Mengurangkan penuaan pramatang dan pembentukan kedutan

 

Produk Tambahan Penjagaan Dalaman Set Kecantikan Shaklee
(Melembut dan Melembapkan Kulit)

7. Penjagaan Dalaman Set Kecantikan ShakleeESP Mixed Soy Protein

Makanan lazat yang kaya dengan kalsium and protein. 
Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.

  • Menjadikan kulit bertambah cerah dan juga sekata
  • Memudarkan kesan parut di sebabkan jerawat terutama di bahagian muka
  • Sesuai di jadikan sarapan bagi mereka yang tergesa-gesa untuk ke pejabat.
  • Diet untuk yang hendak menguruskan badan.
  • Menjadikan kulit gebu dan licin


8. Penjagaan Dalaman Set Kecantikan Shaklee
GLA Complex 

Diformulasi khas untuk membantu wanita mengekalkan kesejahteraan menyeluruh sepanjang kitaran haid bulanan.

  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Membantu menangani ekzema
  • Untuk fungsi saraf


Testimoni Set Kecantikan Shaklee

 

Testimoni YOUTH, Vivix, Collagen

Hasil selepas mengamalkan penjagaan Luaran dan penjagaan Dalaman Set Kecantikan Shaklee. Terus jadi macam orang lain. Pemilk testimoni amalkan YOUTH, Vivix, Collagen

Set Kecantikan Shaklee

Akak manis ni alami masalah jeragat. Selepas konsisten menggunakan ESP, Vivix dan Collagen. Tengok sajalah perubahannya

Set Kecantikan Shaklee

4 hari menggunakan YOUTH Skincare dah nampak perubahan

 

Berminat untuk mendapatkan Set Kecantikan Shaklee? Cepat-cepat bertindak! Sekarang ada promosi bulan April hingga Jun 2019 untuk ahli baru. Dapat EXTRA 10% untuk starter set. Mana tahu pilihan produk kecantikan yang korang pilih tu termasuk dalam promosi Starter Set Jo Shaklee!

 

 

Apa yang korang patut buat?


Pilihan Pertama :

Tanya Kak Tun bagaimana nak daftar sebagai ahli RM65. Buat pesanan melalui Kak Tun. Whatsapp Kak Tun ke www.wasap.my/601137007328/CantikkanSaya.
Penghantaran akan dibuat menggunakan perkhidmatan Poslaju / Gdex / Citylink.

Penghantaran ke alamat yang diberikan akan diproses dalam 1-4 hari berkerja untuk sampai kepada anda (bergantung kepada courier service).

Pilihan Kedua :

Tanya Kak Tun bagaimana nak dapat PERCUMA Keahlian dengan belian 200UV dalam satu resit

Pilihan Ketiga :

Tanya Kak Tun bagaimana nak dapatkan PERCUMA Keahlian dengan belian salah satu Welcome Sets Shaklee Promosi April hingga June 2019


Pilihan Keempat :

Tanya Kak Tun bagaimana nak Walk in / Pergi sendiri ke mana-mana cawangan Shaklee di Malaysia dan gunakan ID Shaklee Kak Tun 1166512 – Tun Akmar Azah binti Aziz untuk membuat pembelian. Selepas selesai pembelian, boleh hubungi saya dan beritahu saya supplement apa yang dibeli dan saya akan beritahu bagaimana cara untuk amalkan suplemen Shaklee itu dengan cara yang berkesan.

 

Harga YOUTH Skin Care Shaklee

Posted in: Skincare, Supplement

About the Author:

Post a Comment