9 SEBAB PENTING KENAPA PERLU DETOX

Kenapa Perlu Detox

Assalammualaikum pembaca blog Kak Tun yang budiman. Semoga anda sentiasa sihat dan ceria. Pasti anda sudah pun membaca posting Kak Tun sebelum ni tentang Apa Itu Detox, Apa Itu Toksin. Kali ini Kak Tun nak share tentang Kenapa Perlu Detox. Kak Tun harap perkongsian kali ini bakal merubah persepsi ana tentang keperluan ber’Detox’.

Kenapa Perlu Detox

9 SEBAB PENTING KENAPA PERLU DETOX

1. BUANG TOKSIN
Terdedah terlalu lama kepada toksin (pencemaran alam sekitar, bahan kima, bahan pengawet, racun serangga & logam berat) boleh menyebabkan PENYAKIT MERBAHAYA seumur hidup.

Anda rasai seperti telah duduk di tandas selama seharian? Rasa seperti ingin membuka butang seluar anda kerana perut anda sakit? Usus (termasuk kolon) membawa sisa dari tubuh badan anda, namun sebahagian dari sisa ini seperti makanan yang diproses, kurang serat dan telah diperhalusi, serta lemak yang tidak sihat ini boleh terkumpul secara perlahan-lahan dan membuatkannya tersumbat di dalam sistem anda. Inilah sebabnya kenapa perlu detox.

Pengumpulan toksin ini biasanya mengakibatkan seperti berat susah diturunkan dan anda akan berasa kembung dan yang lebih teruk lagi ia akan mengakibatkan anda mudah mendapat penyakit seperti penyakit kolon juga kanser kolorektum. Kolon adalah merupakan sistem kumbahan pada badan anda dan ia perlu dibersih serta dikosongkan bagi memastikannya berfungsi seperti biasa. Melalui detoks, anda boleh membersihkan kolon dan bukan sahaja melegakan masalah sembelit, ia juga mendorong kepada sistem pencernaan yang lebih sihat serta membuang sisa dan bahan kimia dari tubuh anda.

Kenapa Perlu Detox

2. CEGAH PENYAKIT KRONIK
Walaupun badan kita sudah mempunyai sistem detox tersendiri, ia masih tidak mencukupi kerana terlampau banyak pencemaran dari alam sekitar juga bahan kimia yang terkandung dalam pemakanan seharian.

Kenapa Perlu Detox

3. TINGKATKAN FUNGSI SISTEM IMUN
Radikal secara percuma! TIDAK!

Ya, kotoran radikal yang percuma itu sering sahaja mencuba untuk mendekati kita serta merosakkan sel, dan mendedahkan kita kepada toksin yang membuatkannya dapat membiak secara bebas. Inilah juga sebabnya kenapa perlu detox. Radikal yang jelik ini berusaha keras untuk membinasakan sistem imunisasi anda dan mengakibatkan keradangan. Detoks dapat membantu anda untuk menghindari toksin maka ia tidak membantu dalam membiakkan radikal yang boleh didapati secara percuma ini, malah badan anda akan lebih fokus dalam memperkukuhkan lagi sistem pertahanan semula jadinya!

Kenapa Perlu Detox secara konsisten? Sebab detox secara konsisten mampu membantu kuatkan fungsi sistem imun badan dan melawan jangkitan. Biasanya badan tidak mudah terkena jangkitan selsema atau demam. Secara tak langsung memberi kesan pada kehidupan yang lebih produktif

Kenapa Perlu Detox
4. TURUN BERAT BADAN
Toksin memberi kesan buruk kepada keupayaan tubuh secara semula jadi untuk membakar lemak yang mengakibatkan kepada penambahan berat badan. Yang bertanggungjawab dalam menjaga kilang lemak anda adalah gen pemberi signal, dan apabila toksin telah melekat kepadanya, ia akan membuatkannya kurang berfungsi lantas mengakibatkan lebih banyak lemak terkumpul. Lambat laun, sel lemak baharu ini akan dipenuhi oleh lemak dan toksin yang berlebihan menyebabkannya tidak dapat berfungsi dengan baik malah ia langsung tidak dapat membantu dalam menghasilkan tenaga dan hormon yang elok sebagaimana sel lemak yang baik sepatutnya berfungsi. Haaa….Inilah sebabnya kenapa perlu detox

Kesan semulajadi apabila ber’Detox’ adalah membakar lemak kerana toksin tersimpan di dalam sel lemak dan mampu meningkatkan metabolisma

Kenapa Perlu Detox
5. LEBIH MUDA DARI USIA
Proses detox akan membuang segala logam berat dan radikal bebas yang menyebabkan penuaan. Pada masa yang sama membantu meningkatkan kadar penyerapan nutrisi termasuk vitamin dan antioksida

Kenapa Perlu Detox
6. LEBIH BERTENAGA
Tubuh anda mempunyai organ yang melakukan detoks dengan sendiri bagi membuang toksin, namun ia memerlukan tenaga yang banyak untuk berfungsi! Jumlah tenaga yang digunakan bergantung kepada jumlah toksin yang diproses olehnya. Kurang tenaga akan mengakibatkan anda cepat berasa letih dan ini merupakan tanda bahawa tubuh anda dipenuhi oleh toksin. Melalui detoks ua membantu dalam menyokong organ ini untuk mengeluarkan toksin, memberikan tubuh anda lebih tenaga dan stamina untuk anda melakukan pelbagai perkara yang lebih menyeronokkan!

Tidur lebih lena dan kurang rasa mengantuk di siang hari. Lebih bertenaga dari segi fizikal, mental dan emosi. Toksin, terutamanya besi berat, menggganggu keseimbangan sel normal dan menghasilkan radikan secara percuma. Radikan percuma, juga mengakibatkan hormone tidur anda meningkat dan mengganggu corak tidur anda dan kadangkala mendorong kepada masalah insomnia. Sokong aktiviti membuang besi berat dari sistem anda ini dengan mendetoks dapat membantu badan anda untuk set semula corak tidur anda lihat sahaja bagaimana anda dapat menikmati tidur yang lena dan rehat yang lebih berkualiti.

Kenapa Perlu Detox
7. KULIT LEBIH CANTIK
Kulit merupakan organ luaran anda yang terbesar dan ia melambangkan keihatan dalaman anda. Kulit anda membantu dalam membuang toksin dan kotoran dengan cara berpeluh, dan apabila sistem serta kelenjar peluh anda dipenuhi dengan toksin, ia akan mendorong kepada pelbagai kondisi kulit yang tidak sihat termaksuklah jerawat. Sekiranya toksin terkumpul lebih cepat dari dibuang, lebih tinggi juga jumlah toksin yang terkumpul dalam darah anda. Detoks dapat membuang toksin dari dalam badan anda dan apabila ia tidak lagi terkumpul, anda akan dapat lihat perubahan ketara pada kulit anda. Cuba bayangkan: Kulit yang bersih, dan bersinar. Siapa sahaja yang tidak menginginkannya?

Secara semulajadi kulit muka akan menjadi lebih ‘Glowing’ dan dapat mengelakkan masalah jerawat dengan lebih mudah. Pada masa yang sama dapat menguatkan akar rambut dan kesihatan kuku.

Kenapa Perlu Detox
8. LEBIH FOKUS
Mudah fokus untuk keputusan yang lebih baik, analisis yang lebih tepat dan lihat sesuatu masalah lebih positif

Kenapa Perlu Detox
9. FUNGSI BADAN LEBIH BAIK
Sistem badan akan kembali berfungsi dengan lebih baik walaupun badan semakin berusia

Kenapa Perlu Detox

 

SOLUSI MENYELURUH DETOX SHAKLEE

 

“Solusi Menyeluruh Detox Shaklee” boleh diambil setiap hari sebagai supplemen pemakanan yang berzat dan ia juga membantu dalam menangani sisa toksik berlebihan di dalam tubuh anda yang berpotensi memberi kesan buruk akibat tekanan oksida. Sekiranya anda melakukannya mengikut saranan, anda mampu memperoleh kebaikan optimum melalui program detoks ini antaranya seperti sistem penghadaman yang sihat, kulit yang lebih cantik dan bentuk tubuh yang elok.

 

Kenapa Perlu Detox

 

Tidak seperti produk pencuci kolon atau laksatif, Solusi Menyeluruh Detoks Shaklee menggunakan gabungan herba-herba dan nutrien semula jadi yang lain bagi menyokong proses detoksifikasi semula jadi anda. Mari kita lihat Kenapa Perlu Detox dengan 5 produk di dalam set ini yang membantu memberi anda permulaan yang lebih segar!

1. Alfafa Complex – Kenapa Perlu Detox dengan Alfalfa Complex?
>> Mencuci darah, usus dan hati. Alfafa ini sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan tubuh badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

Kenapa Perlu Detox

2. Herblax – Kenapa Perlu Detox dengan Herblax?
>> Mencuci perut dan usus- membersihkan najis yang tersekat dan merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersimpan lama atau tersekat. Sangat disyorkan kepada mereka yang mudah sembelit.

3. Peppermint Ginger Plus – Kenapa Perlu Detox dengan Peppermint Ginger Plus?
>> Rumusan empat jenis herba. Selain jintan manis dan jintan hitam, ia juga mengandungi pudina dan halia – herba tradisional telah lama digunakan sejak berkurun lamanya untuk melegakan tubuh. Peppermint Ginge Plus bertindak membuang angin dalam badan, membantu masalah kmbung perut, membantu masalah gastrik/ GERD, membantu penghadaman juga mengurangkan ‘morning sickness’ ibu hamil

Kenapa Perlu Detox

4. DTX Complex – Kenapa Perlu Detox dengan DTX Complex?
>> Tahukah anda bahawa hati merupakan PEMBERSIH RACUN dalam tubuh kita. Kerana itu ia perlu diservis setiap hari untuk membuang toksik dan racun dari badan kita. DTX complex bertindak sebagai detoksifikasi untuk menyahtoksik bahan beracun dari hati seperti dadah dan bahan bernitrogen bagi memastikan seluruh organ berfungsi secara normal. Apabila fungsi hati terganggu, timbunan toksik dalam badan akan menyerang organ yang lain.

Kenapa Perlu Detox

5. Vivix – Kenapa Perlu Detox dengan Vivix?
>> Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan antioksidan yang dihasilkan daripa ekstrak anggur muskat, resveratrol dan bersama beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan supplement anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia. Detoks program dengan Vivix Shaklee adalah program untuk menyahtoksin yang dilakukan selama 14 hari berturut-turut untuk tujuan ‘pembersihan’ organ, darah dan sel-sel badan. Ia bukan sahaja semata-mata untuk membuang toksin, malah Vivix Shaklee membantu memperbaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria ( pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protein AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan mengganggu keutuhan sel sedia ada.

Kenapa Perlu Detox

PROGRAM LET’S DETOX 17 HARI

Kelebihan Program Let’s Detox dengan Program Detox yang lain?

✔️ Program Let’s Detox sediakan coaching 3 weeks di group whatsapp merangkumi Pre-detox week, Detox Week dan Post Detox Week. Satu satunya Group yang ada Pre-detox & Post Detox Week.

✔️ Program Let’s Detox guide untuk detox dengan ilmu. Bukan semberono atau ikut ikutan.

✔️ Program Let’s Detox beri meal plan yang di sediakan oleh Pakar Nutrisi dan dipersetujui oleh Doktor. Insya Allah anda tak akan kelaparan.

✔️ Program Let’s Detox kami TERBUKTI BERKESAN bagi peserta sebelum ni yang betul betul ikuti panduan yang kami beri (boleh rujuk testimoni sebelum ni)

 

Kenapa Perlu Detox

 

Harga YOUTH Skin Care Shaklee

 

3 thoughts on “9 SEBAB PENTING KENAPA PERLU DETOX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *