As Salam.

Masya-Allah. Kak Tun teruja betul bila super duper upline Shaklee berkongsi tentang Shaklee Academy Foundation yang dihadirinya sendiri  baru-baru i. Macam-macam perkongsian yang upline Kak Tun share dengan downline.

Bagus sangat ke Shaklee Academy ni? 

Shaklee Academy

Nak tahu kenapa dan apa manfaatnya Shaklee buat Shaklee Academy ni? Meh Kak Tun kongsi meh.

  1. Shaklee Academy bagitau Shaklee ada Sistem yang Hebat untuk Distributor dan Pengguna

    Nak bagi tau yang Shaklee memang ada sistem yang hebat untuk semua distributor dan penggunanya. Bukan hanya yang dah pangkat tinggi-tinggi saja. Semua dari peringkat bawah pun dapat merasa sistem hebat Shaklee ni. Bukan setakat jadi distributor bodo-bodo je… kita latih setiap distributor, polish kasi kilat menyilau sampai boleh share secara professional.  Distributor akan tahu secara sistematik tentang produk, bagaimana nak berkembang ikut sistem yang Shaklee tawarkan. 

    Shaklee Academy bagitau sistem untuk pengguna pun ada. Sangat informatif dan semuanya boleh diperolehi di www.shaklee.com.my 


      

  2. Shaklee Academy jaga semua Distributor

    Kak Tun akui, syarikat Shaklee memang jaga semua distributor sah yang berdaftar dengan nya. Dah 4 tahun Kak Tun bersama Shaklee. Sangat tidak mengecewakan.

    Bila ada Academy macam ni, tujuan Shaklee nak semua distributor kongsikan kepada pengguna informasi yang standard. Tak mau kecelaruan ikut acuan distributor sendiri. Kak Tun ada juga perasan kalau kak Tun google tentang set-set kesihatan Shaklee, ada distributor yang suggest tak ikut standard set. Dulu, distributor akan suggest based on kombinasi pemahaman sendiri tentang produk dan testimoni yang dapat dari customer

    Sekarang ni, Shaklee nak semua distributor ada pemahaman yang standard dari segi cadangan set-set kesihatan untuk kebaikan pengguna produk Shaklee.   
     

  3. Distributor faham tentang sistem bisnes Shaklee

    Shaklee Academy juga akan buat perkongsian dan penerangan untuk  faham sistem yang ditawarkan dalam Shaklee. Shaklee nak semua faham, tak ada selindung-selindung nak sama-sama berjaya. Bukan hanya upline yang dapat manfaat, semua distributor pun boleh merasa manfaat yang ditawarkan oleh Shaklee.

  4. Shaklee Academy kongsi ilmu tentang setiap produk (Product Knowledge)


    Shaklee setiap bulan without fail akan buat aktiviti di utara, selatan, timur, barat Semenanjung Malaysia dan tak ketinggalan Sabah Sarawak untuk buat perkongsian dan penerangan nak bagi semua distributor faham tentang produk dan cara betul untuk berkongsi maklumat kepada pelanggan. Bukan itu aje, Shaklee juga akan kongsikan apa bahan yang digunakan untuk hasilkan sesuatu produk in detail. Tak cukup dengan tu, Shaklee akan beri resepi kesihatan yang boleh diadaptasi dari penggunaan produk-produk tertentu.

    Haaa….contohnya la kan, Kak Tun pernah dihidangkan dengan resepi Salad Tuna Garlic dengan menggunakan Garlic tablet Shaklee. Bestkan? Shaklee bukan saja ajar cara makan tablet dengan telan aje, produk Shaklee boleh diadaptasikan dengan pelbagai cara untuk diamalkan. Tak boring lah kan! 

    Lagi satu buat masker guna ESP dan Alfalfa. Lepas pakai masker ramuan ESP + Alfalfa ni….kulit gebu gebas, licin dan bersih. Sapa sangka supplemen Shaklee boleh hasilkan masker untuk kecantikan juga. Jimat duit masker! Ki ki ki….

  5.  Shaklee Academy ajar kongsi cara betul


    Shaklee juga akan ajar macamana nak buat sharing dengan betul termasuklah cara share testimoni yang sepatutnya. Tu yang Kak Tun suka tu. Distributor ada guideline dan Shaklee tak mau distributor overclaim tentang produk dan paling penting Shaklee Academy tak mau distributor burukkan nama atau jenama produk lain. Shaklee Academy mahu semua distributor work in harmony. Baru lah professional khennn…

  6. Shaklee Academy sediakan kelengkapan untuk tutorial

Sepanjang super duper upline Kak Tun menuntut ilmu bersama Shaklee Academy, Shaklee siap bagi pendrive untuk softcopy semua material. So, semua maklumat dah ada kat upline. So, maklumat tu standard. Semua orang akan dapat maklumat yang sama.

Makanya senanglah upline nak ajar team sendiri bila buat kelas. Ilmu tu turun dengan sebaiknya pada distributor di bawah kita. Haaa….tak leh la kedekut ilmu.

Bestnya join Shaklee Academy. Upline share yang nota-nota rujukan semuanya warna warni dan tulisan besar besar. Biasa kalau syarikat yang kedekut bajet, handout mesti lah yang bajet juga. Mesti print hitam putih. Kadang tu print satu page ada 2 muka surat. Haaa…tu company yang berkira-kira bajet okay…. But Shaklee tak macam tu. Kak Tun tak pernah lagi la dapat handout material yang hitam putih dari Shaklee bila join apa-apa juga aktiviti anjuran Shaklee. Haaa….tu bukti menunjukkan yang syarikat Shaklee ni kukuh.

Shaklee Academy mmg professional sangat! Bila presentation cara professional, of course lah attract minat untuk baca dan go thru semua info betol betol…..wow! Nak hadam apa yang belajar pun senang.

Dah attend perkongsian ilmu di Shaklee Academy, upline bagitau dapat sijil atas nama kita sendiri. Alaaa….bestnya…..!!!

Haaa….kan rasa honoured kan. Untung jadi distributor Shaklee ni. Sangat sistematik dan dihargai. Bestnya Shaklee Academy kan kan…? Makin bersemangat Kak Tun nih!


Bila attend program-program ilmu di Shaklee Academy, kita sebenarnya bergaul dengan circle yang dah berjaya. Terbukti berjaya. Dapat networking dengan orang hebat dalam Shaklee. Teringat Kak Tun dapat berjumpa dengan Master Haji Roslan ayahanda kami di salah satu program Shaklee. Masya-Allah!!! Lain auranya! Master Haji Roslan ni upline super duper onyang Kak Tun yang dah berjaya mengubah kehidupan ramai distributor kepada kehidupan yang lebih baik. Siap dapat cross coaching dengan Master Haji Roslan. Memang tak kedekut ilmu. Ayahanda memang suka bantu tambahan lagi orang Melayu yang nak berjaya. Patutlah leader-leader ikut pattern yang sama. Hebat! 

Korang yang nak join our awesome family boleh lah contact Kak Tun ye….
Kak Tun akan bimbing polish kasi kilat sampai menyilau…. ahakss! Trust me!

Modal????? RM70 je sayang… ni bayar keahlian saja. Terus boleh digilap dipolish hingga menyilau dalam bisness Shaklee.

Mana ada bisnes yang guna modal serendah ni sekarang. Hanya dengan modal RM70 dah boleh start bisnes dengan Shaklee.

Jom join dengan whatsapp Kak Tun guna link di bawah ni. 

http://www.wasap.my/601137007328/Saya+nak+bisnes

http://www.wasap.my/601137007328/Saya+nak+bisnes

Kak Tun
01137007328

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *