Kurus Sebelum Raya Dengan Set Kurus Shaklee

Set kurus shaklee

Set kurus shaklee

Dah siap beli baju raya ke? Masih ada lagi masa nak memasang angan-angan untuk kurus sebelum raya. Apa kata intai-intai lah Set Kurus Shaklee. Kalau nak kurus kena lah bermula dari sekarang kan? Dah tahu ke caranya? Agak-agak sempat ke nak kurus sebelum raya dengan Set kurus Shaklee?

Cuba Nak Kurus Secara Drastik

Selalu sangat terjadi bila terlalu nak kurus dalam masa yang cepat sehingga mendedahkan diri sendiri kepada masalah kesihatan yang untuk jangka masa panjang. Banyak sangat kaedah untuk kurus dalam masa yang cepat di pasaran. 

Perlu diketahui diet ketat atau ekstrem seperti mengurangkan pengambilan makanan secara drastik, tidak makan ikut waktu yang sesuai, mengabaikan keperluan nutrisi badan sangat memberikan kesan negatif kepada kesihatan samada dari segi fizikal mahupun mental.

Walaupun tindakan itu mungkin menawarkan hasil yang menggembirakan untuk mereka yang mahu cepat kurus, namun ia masih mampu mencetuskan beberapa gejala sampingan yang mungkin terjadi, termasuklah;

1. Gangguan pemakanan sehingga menyebabkan kekurangan berat badan yang teruk seperti anorexia.

2. Gangguan metabolisma. Diet yang ketat boleh melemahkan metabolisma badan kerana sistem dalam badan terpaksa bekerja lebih keras dari biasa. Ini menyebabkan pengamal diet berasa lemah dan kurang bertenaga.

3. Kehilangan jisim otot. Ini yang paling menakutkan. Kurus disebabkan otot dah hilang. Ya pada penimbang memang nampak berkurang berat tapi bukan lemak yang hilang tetapi otot. Bila otot mula hilang fungsi tubuh seperti kestabilan bila berjalan, berlari, sistem pernafasan, proses pencernaan dan lain-lain mula terganggu.

4. Badan dehidrasi. Badan boleh kehilangan tenaga apabila pengambilan cecair dalam badan terjejas. Bila diet terlalu ekstrem badan akan jadi mudah letih dan lesu. Lagi teruk jika disertai dengan sakit kepala, dehidrasi akibat kehilangan cecair dalam badan.

5. Tahap antibodi atau imuniti rendah. Apabila badan kekurangan nutrien penting seperti vitamin dan mineral sistem imun badan akan menurun. Risiko untuk terkena serangan penyakit akan meningkat. 

Kurus Sebelum Raya Dengan Set Kurus Shaklee

SET KURUS SHAKLEE
Harga promosi ni sampai 31 Mac 2023 saje tau! ūüĒ•ūüĒ•

Secara asasnya, Set Kurus Shaklee dapat membantu kita untuk menurunkan berat badan secara semulajadi, sihat, selamat dan tanpa kesan drastik melalui tiga konsep 3B, iaitu :

‚úÖ BAKAR
‚úÖ BUANG
‚úÖ BINA

Dalam set ni ada 4 produk Shaklee yang sangat best iaitu :

Set Kurus Shaklee

Tidak seperti kebanyakan diet ikutan di luar sana, “Set Hello New You” atau Set Kurus Shaklee menggalakkan pengurusan berat badan yang berkesan dengan mengambil kira nutrisi yang diperlukan oleh tubuh badan anda dan bukan hanya solusi sementara untuk mempromosikan penyelesaian pantas bagi penurunan berat badan. Set Hello New You ini sangat istimewa:

  • Tanpa pemanis tiruan
  • Tanpa pewarna tiruan
  • Tanpa pengawet tiruan
  • Bukan-GMO
  • Rendah glisemik indek
  • Bebas gluten
 
Set Kurus Shaklee ni akan membantu anda untuk:
 
  • Menguruskan dan mengekalkan berat badan anda dengan cara yang lebih sihat.
  • Membentuk tubuh badan yang menawan
  • Meningkatkan tenaga dan kecergasan anda
  • Menambah baik sistem pencernaan¬†
  • Mengembalikan keyakinan anda
  • Meningkatkan tenaga dan kecergasan anda
  • Lebih fokus dan bersedia untuk menghadapi apa sahaja

 

Set Kurus Shaklee – Hello New You yang berkesan


1. Cinch Coklat
 

Ianya merupakan makanan yang membekalkan tenaga segera yang kaya dengan protein dan kalsium. Ia mengandungi leusina untuk membina otot semasa menurunkan berat badan. Ia juga mempunyai indek glisemik yang rendah. Jadi sangat bagus untuk diamalkan kerana memberikan rasa kenyang yang lebih lama.

Set Kurus Shaklee

2. Lecithin

Lecithin ni dikenali sebagai pengemulsi lemak semula jadi. Ia bertindak untuk mempercepatkan proses pemecahan lemak menjadi molekul molekul kecil untuk penghadaman. Ia juga mencegah daripada pengumpulan lemak di dalam hati dan menyingkirkan toksin daripada hati.

 

3. Omega Guard
 

Omega guard membantu meningkatkan kadar metabolik dan mempercepatkan proses pembakaran lemak. Omega jugak meningkatkan sensitiviti insulin tubuh untuk mengawal simpanan lemak

4. Herblax

Herblax ni ibarat laksatif semula jadi untuk meningkatkan kekerapan pergerakan usus serta membantu menyingkirkan toksin daripada badan.

Gabungan keempat empat produk ini sangat praktikal dan fleksibel kerana ia bermula daripada proses pecah lemak hinggalah berjaya kurus tanpa menjejaskan otot.


Testimoni Set Kurus Shaklee

Ini adalah testimoni sebenar pengguna Set Kurus Shaklee.

 

Set Kurus Shaklee
 
 

Set Kurus Shaklee

 
Jika ada yang berminat nak cuba Set Kurus Shaklee, jom hubungi KakTun dengan kadar segera. Kerana rugi sangat jika suka menangguh nangguh. Dah banyak kali bila Shaklee buat promo, menderu membeli. Maka habis stok sebelum habis tarikh promosi. Bertindak segera adalah bukti komitmen dan kesungguhan kepada diri sendiri.
 
Jom kurus secara sihat dan jalani ibadah di bulan Ramadhan yang bakal menjelma dengan SET PUASA SHAKLEE  yang KakTun tulis dalam entry sebelum ini.

Jom ! Bertindak sekarang !!!!

http://www.wasap.my/601137007328/NakShaklee

#BlogMegaShaklee #ShakleeThrive2023
#ShakleeTriumph2023
#pengedarshakleekualalumpur #pengedarshakleeselangor
#pengedarshakleemalaysia

4 thoughts on “Kurus Sebelum Raya Dengan Set Kurus Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *